Hands

divendres, 17 de febrer del 2012

Dones a la Borsa de Barcelona


Cent empresàries exigeixen el compliment de "les quotes".

dilluns 13 de febrer de 2012



Un centenar de dones empresàries i directives es van reunir divendres passat a la Borsa de Barcelona per reclamar el compliment de la llei de quotes de representació femenina en els consells d’administració de les empreses.
En un acte festiu reivindicatiu, la presidenta de Corporate Women Directors International (CWDI), Irene Natividad, i la presidenta de European Women Management Development (EWMD), Isabel Trallero, van explicar que des de l’aprovació de les quotes, la representació de les dones en els consells de les companyies espanyoles han passat d’un 1,9 a un 9,2 per cent, xifra que encara està molt allunyada del 40 per cent que fixa la norma. "Nosaltres no som on volem estar, però ja no estarem mai on érem", va assenyalar en el seu discurs Irene Natividad, en un intent de destacar que els avenços són insuficients, però perdurables en el temps.

A Espanya, un nivell molt baix
Segons les dades exposades per la presidenta de CWDI, l’evolució de la representació femenina en els consells d’administració de les empreses varia molt segons el país. Des del 40 per cent de Noruega, passant pel 20 per cent de França o "el 12,2 per cent que registren les grans empreses multinacionals", ha assenyalat. En el cas espanyol, la representació femenina va ser qualificada per Nativitat de "molt baixa".

També va assenyalar que per a "sortir d’aquesta crisi financera que vivim, serà essencial el paper de la dona" i va defensar la presència del gènere femení en els mercats financers. "La recuperació passa per estabilitzar els mercats i aquest paper el realitzen millor les dones que asumenmenos riscos que els homes", va afirmar.
L’acte de toc de campana a la Borsa de Barcelona va tenir com a amfitrió el seu president, Joan Hortalà, que en els seus intervenció va destacar que "la primera dona que va ser agent de canvi i borsa a Espanya, ho va ser en la Borsa de Barcelona". Aquest acte simbòlic per recordar el compromís sobre la igualtat de la dona en l’empresa s’ha celebrat anteriorment a les borses de Nova York, Canadà, Sud-àfrica, Madrid i Istanbul.
Què et sembla si et subscrius al bloc? Rebràs  gratuïtament  les novetats al teu correu i podràs donar-te de baixa quan vulguis. Ho pots fer des de la secció Seguidors que trobaràs al marge superior dret del bloc.Gràcies 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada