Hands

dimarts, 7 de febrer del 2012

12 autores "negres" es reuneixen a Barcelona



¿Os habéis parado a pensar por qué hay tan pocas mujeres en la historia que hayan escrito novela negra? Trataremos este tema, pero es primordial que no os perdáis  la BCNegra que se está celebrando estos días en Barcelona. Os dejo el enlace de la web oficial. También podéis seguir la mayoría conferencias diarias en directo vía Twuitter desde la cuenta @bcn cultura y con la etiqueta   #bcnegra12.

Os dejo una reseña para ir abriendo boca.¡Disfrutad!




12 autores"negres" es reuneixen a Barcelona
Durant deu dies, del 2 al 12 de febrer, Barcelona es converteix en la capital de la narrativa policíaca i criminal. La nova edició de BCNegra ha convocat a 37 editorials i uns 50 autors i autores, entre elles 12 escriptores, unes debutants en el gènere i unes altres ja d’èxit reconegut, que presenten i comenten la seva obra.
tendències | 02/02/2012

 A partir d’una ressenya de la seva última novel•la, Maria Eugenia Ibáñez ens presenta una bona selecció d’aquestes novel•listes, per escollir literatura negre-criminal. Feliç lectura.
Laura Fernández – Wendolin  Kramer. La protagonista de la novel•la, que transcorre a Barcelona, és una dona de 30 anys que està convençuda de ser una Super Noia disposada a fer el bé i acabar amb els dolents.  Munta un despatx a la seva pròpia casa i rep a un primer client. La realitat posarà a Wen en el seu lloc.
Seix Barral – 18 euros / 288 pàgines
Ebook – 12,99 euros
Karin Slaughter –  El número de la traición.  L’autora nord-americana de supervendes presenta en el seu últim llibre una nova aventura del detectiu Will Trend, que té com a punt de partida l’atropellament d’una dona nua amb senyals evidents d’haver estat maltractada. La policia inspecciona l’entorn del lloc i descobreix un refugi subterrani  amb instruments de tortura on presumptament la dona va romandre retinguda.
Roca Editorial  - 21 euros / 480 pàgines




Claudia Piñeiro – Betibú. La nova novel•la de l’autora de Las viudas de los jueves comença  amb la mort d’un empresari, amb característiques similars a la mort de la seva dona, ocorreguda tres anys abans. Les dues morts són relacionades amb un conflicte polític que acaba sent investigat per l’escriptora Nurit Iscar.

Al•legarà – 18,50 euros  / 354 pàgines

Inger Wolf – Hielo y cenizas. Segona novel•la de l’autora danesa amb el detectiu Trokic com a protagonista, un home solitari amb un passat vinculat al conflicte dels Balcans. En aquesta edició, un nen de vuit anys és trobat escanyat durant una tempesta de neu a Arhus, la segona ciutat en importància de Dinamarca. Tot indica que s’ha tractat d’un crim sexual, però l’autòpsia ho desmenteix.
Alba Editorial – 18 euros / 311 pàgines

Maite Carranza – Paraules emmetzinades. La novel•la és la crònica d’un dia viscut per tres persones properes a una nena desapareguda misteriosa i violentament quan tenia 15 anys. Un enigma que, quatre anys després es veu sacsejat per noves pistes. Una història  de mentides, secrets, enganys i falses pistes.
Edebé – 17 euros / 256 pàgines
Teresa Solana – L’Hora Zen. Tercer títol de la sèrie dels germans Masdeu, bessons i detectius, que es va iniciar en el 2006 amb Un crim imperfecte. El llibre, a cavall entre la comèdia, la novel•la negra i la denúncia social, té com a punt de partida l’encàrrec que reben els dos estrafolaris investigadors d’una escriptora interessada per les teràpies alternatives, però les indagacions es complicaran amb l’assassinat d’un metge homeòpata i l’aparició de la màfia internacional i la CIA.
Edicions 62 – 18,50 euros / 272 pàgines
Marta Banús – El safareig dels morts. Estrena de l’autora catalana amb una novel•la policíaca i costumista. Un inspector del jutjat de Berga ha d’investigar la mort d’una dona que hi havia descobert secrets inconfessables de la Colònia Bartet, on es comet l’assassinat. El policia ha de descobrir a l’assassí abans que aquest torni a matar per protegir el seu secret.
Columna – 18,90 euros / 288 pàgines
Carme Riera – Natura quasi morta. La desaparició d’un estudiant en la Universitat Autònoma de Barcelona és el punt de partida de l’estrena de l’autora en la novel•la negra. La trama es complica amb assassinats en sèrie, intrigues de tot tipus, diversitat de sospitosos i es completa amb un retrat universitari en plena protesta contra el Pla Bolonya. La investigació esta dirigida per una sotsinspectora dels Mossos d'Esquadra, Manuela Vázquez, una picada d’ullet a Manuel Vázquez Montalbán.
Edicions 62 – 21 euros / 256 pàgines
Alfaguara – 18,50 euros / 250 pàgines
Maruja Torres – Fácil de matar. Debut en el gènere negre de l’autora catalana de la mà de Diana Dial, una periodista jubilada que no pot deixar de ficar el nas en aquells temes que l’interessen. El fill menor d’una influent família mor en un atemptat que la periodista interpreta com un ajust de comptes. Dial s’embarcarà en una investigació que la portarà a situacions inversemblants.
Planeta – 19,50 euros / 254 pàgines
Reyes Calderón – El último paciente del doctor Wilson. La protagonista habitual de l’autora, la jutgessa Lola MacHor, rep un manuscrit en el què un individu li fa partícip d’un macabre experiment: cometre una sèrie d’assassinats per  posar a prova el seu seny. El que semblava una broma de mal gust es tradueix en un joc mortal en descobrir una onada d’assassinats executats en diversos països.
 Planeta – 20,50 euros – 9,95 edició de butxaca
Ebook – 13,99 euros
Anna Perry – Una pérdida razonable. Ambientada en els molls de Londres, aquest dissetè lliurament protagonitzat per l'inspector William Monk teixeix una història d’innocència i maldat. L’aparició d’un misteriós cadàver escanyat amb una luxosa corbata és l’excusa per investigar els secrets de la corrupció i explotació infantil que s’amaguen darrera la façana de respectables cercles londinencs.
Edicions B – 19 euros / 392 pàgines
Gabriela Cañas – Torres de fuego. Una brillant executiva d’èxit apareix assassinada. El  crim, que al principi sembla conseqüència d’un robatori amb violència, amaga un rerefons molt més complex. La germana de la víctima i la seva filla descobriran una perillosa trama que esquitxa a importants noms de les finances. La venjança, els diners, el xantatge i la corrupció són els ingredients d’un relat en el qual també hi té la seva part l'incendi de la torre Windsor.
Roca Editorial – 18 euros / 352 pàgines

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada