Hands

divendres, 2 de març del 2012

Dia europeu per a la igualtat salarial entre dones i homes


El Govern organitza una jornada per avançar en la igualtat salarial entre dones i homes




El Govern organitza una jornada per avançar en la igualtat salarial entre dones i homes
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Esther Sánchez, van inaugurar ahir una jornada en motiu del Dia europeu per a la igualtat salarial entre dones i homes, que se celebra el 5 de març.
L’objectiu de la reunió, en la que també va participar el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, ha estat analitzar la situació actual de les desigualtats salarials per raó de gènere i l’estudi de propostes d’actuació per aconseguir la igualtat en aquest àmbit. A l’acte hi van assistir responsables polítics, de l’administració pública, experts i agents socials de l’àmbit sindical i empresarial.
En l’acte, la presidenta de l’ICD va explicar que “a Catalunya, la bretxa salarial entre homes i dones és del 23,9 %. Segons Gatell “aquest fet, a banda de ser injust comporta una pèrdua molt important del talent que cap país ni cap empresa pot obviar”.
La presidenta de l’ICD també va assenyalar que quan les dones arriben als 35 anys veuen com el salari resta pràcticament invariable, mentre que el dels homes s’incrementa considerablement ja que l’esquerda salarial creix a mida que augmenta l’edat. I va advertir que “un menor salari durant els anys cotitzats vol dir una pensió de jubilació menor i, per tant, menys benestar i menys qualitat de vida per a les dones”.
Per la seva banda, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals va subratllar que “no és admissible un model social que manté les discriminacions salarials entre homes i dones”. Esther Sánchez va analitzar els factors que creen la bretxa salarial entre homes i dones i va puntualitzar que “més que discriminacions directes, en molts casos, la bretxa salarial s’explica a través de la discriminació indirecta que es dóna quan una disposició, criteri o pràctica aparentment neutres posa persones d’un sexe en desavantatge respecte a persones de l’altre sexe”. (…)
Font:

Què et sembla si et subscrius al bloc? Rebràs  gratuïtament  les novetats al teu correu i podràs donar-te de baixa quan vulguis. Ho pots fer des de la secció 
Seguidors que trobaràs al marge superior dret del bloc.Gràcies 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada