Hands

diumenge, 1 de gener del 2012

Dones innovadores a Europa

Cecilia Castaño va explicar que en l’estratègia 20-20 europea tenen un gran paper les iniciatives de gènere: “La bona notícia és que la diversitat de gènere està relacionada positivament amb l’excel·lència. La mala notícia és que hi ha un alt índex d’abandó femení en investigació i TIC. La principal barrera a la promoció de les dones són institucionals, de conciliació, estereotips i de cultura empresarial. Les dones que volen ascendir confirmen que hi ha barreres reals per aconseguir-ho, els homes en les enquestes a les pimes diuen que no existeixen.
Els grups d’investigació amb diversitat de gènere aconsegueixen millors resultats, en indústries i serveis TIC són espectaculars els resultats quan participa la dona. Necessitem polítiques de demanda, superar barreres institucionals i de cultura empresarial, les polítiques d’oferta de suport individual a les dones són insuficients. Les polítiques tenen la responsabilitat d’afavorir la coresponsabilitat per fer emergir el talent femení.
Cal canviar els procediments, les pràctiques i la cultura dels ocupadors. Ha d’haver-hi més dones en llocs directius per canviar la cultura i recolzar a les dones, necessitem més dones amb excel·lents habilitats en bones posicions de lideratge. L’important és superar el biaix de gènere de les organitzacions, fonamental per a la innovació.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada