Hands

dijous, 5 de gener del 2012

Clara Campoamor per a nous reptes




  Lourdes Muñoz Santamaría

Clara Campoamor per a nous reptes

Cada dia que treballo pels drets de les dones em reafirmo que és fonamental queconeguem a les nostres antecessores, altres dones que abans que nosaltres han treballat per avançar en igualtat. Per aquesta raó, avui he publicat i enviat el discurs de Clara Campoamor per defensar el dret de vot de les dones  (consultar discurs Clara Campoamor en defensa el dret de vot de les dones) a  l’equip de Dones en Xarxa per felicitar-les l’any 2012.
He seleccionat agunes afirmacions del seus discurs:

es un problema de ética, de pura ética reconocer a la mujer, ser humano, todos sus derechos, porque ya desde Fitche, en 1796, se ha aceptado, en principio también, el postulado de que sólo aquel que no considere a la mujer un ser humano es capaz de afirmar que todos los derechos del hombre y del ciudadano no deben ser los mismos para la mujer que para el hombre.”

No es, pues, desde el punto de vista de la ignorancia desde el que se puede negar a la mujer la entrada en la obtención de este derecho.”

Negadlo si queréis; sois libres de ello, pero sólo en virtud de un derecho que habéis (perdonadme la palabra, que digo sólo por su claridad y no con espíritu agresivo) detentado, porque os disteis a vosotros mismos las leyes; pero no porque tengáis un derecho natural para poner al margen a la mujer.

la única manera de madurarse para el ejercicio de la libertad y de hacerla accesible a todos es caminar dentro de ella

Com veieu moltes de les seves afirmacions continuen absolutament vigents ara al 2012. La igualtat de drets de les dones és una qüestió ètica i no poden adduir-se  raons per negar la llibertat i els drets a les dones.
Dones en Xarxa tenim els mateixos objectius, en un nou entorn i disposant de nous instruments, ens dediquem a avançar en igualtat utilitzant les xarxes i a promoure la igualtat a la xarxa, convençudes que internet es una oportunitat per l’empoderament de les dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada